Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

De ce există așa multe tonuri diferite de piele?

Mulți dintre noi probabil ne întrebăm cum de există o varietate așa mare de tonuri de piele dacă ne tragem doar din trei perechi de ființe umane: Sem, Ham, Iafet și soțiile lor. Dacă ne uităm chiar mai mult în trecut, istoria Bibliei ne spune că toate tonurile de piele nu vin de la trei perechi de oameni, ci de la una singură: Adam și Eva. Se potrivește genetica culorii pielii cu ideea transmisă pe Biblie?

La fel ca multe animale, corpul uman produce melanină – o culoare chimică. Melanina colorează aripile moliilor, penele păsărilor, pielea oamenilor și blana animalelor. De exemplu, baribalul, sau ursul negru american, se întâlnește pe toată raza Americii. Majoritatea urșilor din această specie au blană neagră, având melanină din plin, dar unii urși au blană maro. Se mai pot observa chiar și urși cu blană roșcată. Urșii cu blană roșcată, chiar blondă, se pot încrucișa cu urși cu blană neagră, dovedind că aceștia aparțin aceleiași specii. Diferitele „rase” umane intră în aceeași categorie.

Vânători și biologi au văzut chiar urși albi și negri proveniți de la aceeași mamă! Blana acestor urși „negri albi” și a urșilor polari au foarte puțină melanină. Toate aceste varietăți de culori provin de la doar doi urși care au îndurat groaznicul potop pe arcă, împreună cu Noe și familia lui. Amestecarea genelor care are loc în fiecare generație poate produce diferite cantități de melanină în puii de urs, iar asta se întâmplă și în cazul pielii și a părului oamenilor.

Poate ați auzit de cazul surorilor Lucy și Maria Aylmer. Deși sunt surori gemene, care au o mamă cu piele închisă la culoare și un tată cu piele deschisă la culoare, Lucy a declarat pentru publicația New York Post: „Nimeni nu crede că suntem surori fiindcă eu sunt albă, iar Maria este neagră.” Când erau mici, Lucy avea părul roșcat ondulat, iar Maria avea părul negru și creț.

De unde se trage această diversitate de culori? Mulți o consideră o exprimare a unor rase diferite, dar, potrivit Bibliei, toți oamenii aparțin unei singure rase umane. Când apostolul Pavel le-a expus fundamentele biblice oamenilor din Atena, a spus: „El a făcut ca toți oamenii, ieșiți din unul singur, să locuiască pe toată fața pământului...” Din punct de vedere genetic, peste 99% dintre secvențele ADN-ului nostru se potrivesc cu ale celorlalți oameni de pe planetă. Prin urmare, genetica confirmă perspectiva biblică a rasei umane.

Ideea că oamenii ar fi de diferite rase reflectă o gândire evoluționistă. Sunt necesare sute de mii de ani de evoluție pentru a explica diversitatea dintre oameni? Nu – la fel ca urșii „negri albi”, gemenele Lucy și Maria ne arată că variațiile de tonuri ale pielii pot proveni din procese genetice normale, într-o singură generație. Nu e nevoie de timpul menționat de evoluție.

Mărețul nostru Creator a pus în Adam și în Eva o modalitate ca urmașii lor să prezinte diferite niveluri de melanină și de alți pigmenți. Domnul Și-a arătat creativitatea când a creat protocoale de amestecare a genelor care pot genera un asemenea caleidoscop de tonuri de culoare în animale și oameni.

Sursa: ICR   Foto: ITV.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.