Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si biserica 640Creștinul și Biserica - Biserica lui Hristos a fost chemată să iasă afară și să „facă ucenici.” dar de multe ori s-a dovedit pasivă și a pierdut contactul cu realitatea din jur. Există și biserici care au înțeles că mesajul dragostei lui Dumnezeu trebuie manifestat față de aproape în diverse moduri. Această secțiune discută despre Biserica vie spiritual și cu impact în societate, tratând și cum ar trebui să ne raportăm noi, ca și credincioși, la Biserică, atât ca instituție cât și ca comunitate de creștini.

Ian Green - Talmidim (trilogie straveche)

Sunt foarte incantat ca Paul Gibbs a scris trei lucrari formidabile: Haverim, Talmidim si Shalom! E o trilogie formata din carti practice, care ne spun cum putem aduce Imparatia lui Dumnezeu in lumea noastra.

Paul este un om cu simt practic. Conduce o miscare mondiala cunoscuta sub numele Miscarea Pais. In cele trei carti mentionate, Paul da invataturi pe care le practica de 25 de ani. Nu aduce nicio idee noua. Nu s-a trezit intr-o dimineata, dupa micul dejun, cu gandul sa faca ceva diferit. Principiile prezentate sunt traite si testate temeinic.

Aceste principii bazate pe Scriptura ajuta credinciosul si Biserica sa avanseze mai repede. Talmidim descrie procesul de ucenicizare. Pot sa spun ca Talmidim este cea mai buna carte despre ucenicizare pe care am citit-o in ultimii 40 de ani. Imi place sa citesc si am citit mult! Va recomand sa cititi Talmidim! Haverim este dedicata studiului biblic in grupuri mici.

Metoda de studiu este aceeasi cu cea pe care rabinii evrei au oferit-o discipolilor lor pentru a intelege adevarul Vechiului Testament.

Metoda si principiile sunt aceleasi, aplicate pe intreaga Biblie. Daca doriti un ajutor practic in studierea Bibliei...

Majoritatea oamenilor vad cat de mare este Biblia si se intreaba de unde sa inceapa. In cartea Haverim, Paul Gibbs ne spune cum sa incepem studiul Bibliei.

A treia carte este intitulata Shalom, avand subtitlul How to Reach Anyone. E o carte nemaipomenita, ne invata cum sa relationam cu altii. Intai, invatam despre ucenicizare, apoi despre Scriptura, si, in urma, invatam sa le comunicam oamenilor care nu au nicio credinta sau celor care se opun credintei crestine. Shalom ne invata cum sa trecem peste barierele dintre Evanghelie si oamenii care inca nu au aflat cat de minunata este Biblia.

Ian Green, din Marea Britanie, este director executiv la Ian Green Communications.

Gasesti mai multe materiale crestine la urmatorul link: https://alfaomega.tv/ 

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Secțiunea - Istoria creștinismului

istoriacrestinismului

Istoria creștinismului - Această mică secțiune de istorie a creștinismului acoperă perioada de la răstignirea lui Hristos până în zilele noastre, structurată pe 6 părți. Istoria e prezentată succint, oferind frânturi din marile evenimente ce au marcat evoluția creștinismului de-a lungul timpului, cu scopul de a vă stimula curiozitatea mai departe. Sunt de asemenea schițate portretele marilor personalități care au influențat creștinismul și au modelat astfel istoria întregii lumi. Vezi aici toate părțile

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.