Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Ce înseamnă „înțelegerea vremurilor”, de ce e important?

…fiii lui Isahar, care se pricepeau în înţelegerea vremurilor şi ştiau ce trebuia să facă Israel… (2 Cron. 12:32)

De ce este important sa intelegem vremurile?

Multi dintre noi suntem satuli de vesti proaste, apocalipse si interpretari catastrofale ale sfarsitului. Si totusi, tot mai multe semne indica faptul ca traim vremurile de pe urma, si este imperios necesar sa fim la curent cu evenimentele, si sa ne pregatim pentru a doua venire a lui Hristos.

Chiar daca acum atentia noastra e mai degraba concentrata pe coruptie, criza economica si politica din Romania, precum si amenintari din partea Rusiei, ca si crestini, trebuie sa citim semnele vremurilor in Orientul Mijlociu si in lumea intreaga, pentru a fi pregatiti.

In Biblie exista o serie de semne ce jaloneaza sfarsitul istoriei, mai jos va prezentam cateva din ele. Multe din aceste semne s-au implinit recent sau sunt pe punctul de a se implini...

Cum sa ne raportam la Israel, ca si crestini? Mai este el poporul ales al lui Dumnezeu, sau a fost inlocuit de Biserica crestina?

De asemenea, cu privire la confictul final al sfarsitului vremurilor, mentionat in profetii in cartile Apocalipsa, Daniel, Ioel, Ezechiel, Isaia si Ieremia, toate tarile mentionate acolo sunt acum musulmane. Este interesant faptul ca lumea musulmana a inlocuit Imperiul roman in dominatia asupra tarii sfinte. Va juca islamul un rol la final?

introducere in islam 1500Putin romani cunosc lucruri cu privire la lumea musulmana, credintele si istoria lor, precum si ce cred ei despre alte religii si in special despre sfarsitul vremurilor, te incurajam sa descoperi aceste lucruri.

Te provocam sa citesti despre toate aceste lucruri, precum si despre situatia actuala a islamului in Orientul mijlociu, in Europa si in Romania, sa intelegi ce inseamna Statul Islamic, si sa afli povestiri uimitoare despre vise si viziuni in lumea musulmana. De asemenea, e important sa intelegem si cum sa ne raportam ca si crestini la islam, cum implinesc romanii Marea trimitere, si cum se roaga crestinii din Romania pentru lumea musulmana.

Prin Intelegerea vremurilor, te provocam sa interpretezi si sa intelegi din punct de vedere biblic ce inseamna stirile pe care le vezi in fiecare zi la televizor sau pe internet, si sa te pregatesti pentru ceea ce va veni.


Lumea de azi e turbulentă. Auzim de războaie și vești de războaie, revoluții, masacre, și știrile se succed amețitor. Suntem departe de pacea dorită, chiar și în Europa trecută prin două războaie mondiale. La est, la granițele noastre, dă târcoale războiul, și dacă lucrurile ar escala, am fi pe prima linie a confruntării NATO-Rusia. La sud, țările din Orientul Mijlociu și Nordul Africii încă își revin din convulsiile Primăverii Arabe. Întreaga regiune de dincolo de Mediterană este prinsă între trecut, reprezentat de naționalism si un islam moderat, și noul val islamist radical. În unele țări încă rezistă regimurile autoritare din trecut, altele au decăzut în disoluție internă, iar în altele ia naștere o ideologie radicală, militantă și periculoasă.

Ne confruntăm cu amenințarea teroristă inclusiv pe teritoriul nostru. Ca aliat al NATO, cu trupe în Irak și Afghanistan, România reprezintă “un stat cruciat” în ochii fundamentaliștilor islamici. Nu e o intâmplare că, în aprilie 2015, România a expulzat 7 cetățeni străini pentru activități islamiste.

Suntem însă la curent cu ce înseamnă islamul radical? Știm oare ce ideologie animează mii de luptători ai Statului Islamic să comită fapte respingătoare, decapitări, incendieri, crucificări și distrugeri de monumente istorice? Este Islamul o religie a păcii sau a războiului? Există musulmani moderați ce se opun radicalilor, și dacă da, ce înseamnă asta? Mulți europeni se tem de imigranții musulmani și îi disprețuiesc, este acest lucru normal?

Dincolo de Siria și Irak, de ce Turcia, stat secular de aproape un secol, se apropie tot mai mult de fundamentalism în ultimii câțiva ani? Acordul recent încheiat cu Iranul cu privire la programul nuclear poate deschide perspectiva obținerii armei atomice de către regimul de la Teheran, caz în care un război în regiune devine inevitabil. Care este rolul Rusiei și al Americii, cele două superputeri, în acest amestec exploziv? Dar al UE? Ce va face Israelul? Si care este miza unui război în Orientul Mijlociu pentru glob, pentru Romania, si pentru noi, crestinii?

Chiar dacă atenția noastră este mai degrabă focalizată pe Ucraina și Rusia, Orientul Mijlociu este focarul cel mai fierbinte al globului, si Biblia ne asigura ca el va ramane asa.

Orientul Mijlociu este locul unde se întâlnesc concomitent mai multe forțe: proiectul Drumul Mătăsii al chinezilor pentru un culoar economic și de influență înspre Europa trecând prin Orientul Mijlociu, Statul Islamic ce își dorește instaurarea unui califat uriaș, interesele Occidentului în regiune și influența resuscitată a Rusiei. Petrolul, sursă ieftină de energie, se află preponderent în Orientul Mijlociu, și a fost la baza transformării complete a regiunii în ultimile decade. Numeroasele războaie, tulburări și evenimente recente fac petrolul ușor de asociat cu acel vin care amețește toate națiunile pământului (Apoc. 17-18).

Dincolo de planurile omului, cea mai importantă întrebare este: Care este planul lui Dumnezeu cu această regiune, și de ce ar trebui să ne intereseze? Răspunsul îl putem găsi în Scripturi: Voi strânge pe toate neamurile şi le voi coborî în valea lui Iosafat. Acolo, Mă voi judeca cu ele pentru poporul Meu, pentru Israel, moştenirea Mea, pe care l-au risipit printre neamuri, împărţind între ele ţara Mea... Acolo voi şedea să judec toate neamurile dimprejur. (Ioel 3:2, 12)

Te provocăm de asemenea să te rogi pentru întregul Orient Mijlociu, pentru Israel, pentru palestinieni, pentru națiunile arabe, Iran și Turcia, pentru marile puteri ce acționează în regiune. Să ne rugăm pentru creștinii ce suferă persecuții grele în regiune. Să ne rugăm pentru evrei să își pună speranța în Isus ca Mesia. Să binecuvântăm pe musulmani și să cerem să Îl întâlnească pe Issa nu doar ca profet, ci ca Domn. Să ne rugăm și ca românii să fie un agent al binecuvântării și al răspândirii veștilor bune ale Evangheliei în această zonă.

Daniel 11 scrie despre cei ce trăiesc vremurile din urmă: “aceia din popor care vor cunoaște pe Dumnezeul lor vor rămâne tari și vor face mari isprăvi”. Să fim gata să-L cunoaștem pe Dumnezeu, să înțelegem vremurile in care traim, și să fim pregătiți pentru ceea ce va veni.


Intelegerea vremurilor - campanie tematica la Alfa Omega TV

2017 intelegerea vremurilor 320În luna mai, te provocăm să înțelegi vremea în care ne aflăm și să te pregătești pentru viitorul ce vine, la Alfa Omega TV. În cadrul acestei luni, avem o săptămână specială Pro-Israel, în care analizăm semnificația poporului evreu pentru astăzi și cum ar trebui, ca români, să ne raportăm la Israel.

Veți urmări materiale captivante care vă vor ajuta să înțelegeți miza spirituală a tensiunilor din Orientul Mijlociu, să descifrați profeții străvechi în lumina evenimentelor moderne. Veti vedea cum istoria scrisă de Dumnezeu se împlinește înaintea ochilor noștri. Vă provocăm să descoperiți miza orașului Ierusalim și al celui de-al treilea templu evreiesc, precum și să înțelegem împreună ce spune Biblia despre sfîrșitul vremurilor.

Luna MAI: lună tematică Înțelegerea vremurilor la Alfa Omega TV. Urmăriți documentare, filme, articole și alte materiale excepționale pe canalul TV, pe site-ul nostru, pe pagina de Facebook Alfa Omega TV și pe alte rețele de socializare. Și vă încurajăm să dialogați cu noi, să aduceți perspectiva dvs, să comentați împreună cu noi!

Să înțelegem împreună vremurile, în luna mai, și în permanență!

www.alfaomega.tv/intelegereavremurilor 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.