Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Israel, popor creat sau ales de Dumnezeu Willem J. J. Glashower

Noi citim Biblia, care, apropo, a fost scrisă de niște evrei ! Atât Vechiul, cât și Noul Testament au fost scrise de evrei. Isus era evreu ! De fapt, este evreu, fiindcă a înviat, trupul Lui omenesc, primit de la mama Sa nu a rămas îngropat în pământ. Când va reveni în slavă, tot evreu va fi.

În Biblie, citim că Dumnezeu a ales Israelul. De ce a ales tocmai Israelul și nu pe noi, olandezii, sau pe români, sau pe ruși, ca să fie poporul ales ? Sau pe chinezi ? Atunci ar fi avut un popor puternic de 1,3 miliarde de chinezi ! De ce tocmai Israelul ? Oare, într-o zi, privind toate popoarele lumii, a decis să aleagă Israelul ?

Nu, căci acest mister e mult mai profund: Dumnezeu a creat Israelul !

În Geneza 17, citim că Domnul i se arată unui bărbat pe nume Avraam, promițându-i să-i facă o națiune, un popor, care să fie o binecuvântare pentru întreaga lume și care să aibă un ținut al său. Însă, ca să devii un popor sau o națiune, trebuie să ai măcar un fiu, pe când Avraam și Sara, soția lui, nu aveau copii.

Așadar, cum se putea rezolva această problemă ? Întâi, Avraam s-a gândit să îl adopte pe Eliezer, care să fie acel fiu. Altă dată, Sara s-a gândit că avea în casă o femeie frumoasă care putea fi un fel de mamă surogat. Dacă tu o lași gravidă, iar, după nouă luni, va naște un fiu, am rezolvat problema ! El va fi fiul nostru, iar Dumnezeu va putea crea acea națiune la care se gândește. Însă Dumnezeu nu a fost de acord.

Într-o zi, i-a spus lui Avraam: Sara va da naștere unui copil anul viitor. Avraam a râs fiindcă nu i-a venit să creadă. El a spus, cum scrie în Geneza 17:17: Eu am 100 de ani. Soția mea, Sara, are 90 de ani. Am depășit de mult vârsta la care se pot face copii. Doamne, e imposibil ! Nu poți accepta acest copil pe care îl avem deja ? Dumnezeu a refuzat, spunând că Sara va naște un copil.

Isaac s-a născut chiar în anul următor, acesta fiind un miracol de la Dumnezeu. Din cei doi bătrâni, Dumnezeu l-a creat pe Fiul Isaac. Chiar dacă Avraam și Sara au râs, Isaac tot s-a născut. Numele lui înseamnă râs. Dumnezeu spune: El e întâiul Meu născut, pe care l-am creat spre slava Mea.

După 2 000 de ani, cum știm noi, creștinii, s-a născut un alt Copil printr-un alt miracol. Îngerul Gabriel i-a spus Mariei: Anul viitor, vei naște un copil. Însă ea a spus: E imposibil, căci sunt virgină, nu am avut nicio relație sexuală cu vreun bărbat ! Cum să rămân gravidă ? Îngerul i-a răspuns: Dumnezeu va fi Tatăl Lui, iar tu vei fi mama Lui. În anul următor, s-a născut Isus, Fiul lui Dumnezeu, Mielul sfânt al lui Dumnezeu, care avea să fie ucis pentru păcatele lumii.

Așadar, au existat doi copii miraculoși.

Dumnezeu a creat Israelul pentru a binecuvânta întreaga lume. În Israel, L-a creat pe Isus pentru a binecuvânta toate națiunile lumii. Așa a devenit Israelul poporul ales.

Dumnezeu spune: Eu am creat, spre slava Mea, Eu L-am făcut și l-am format pentru ca toată lumea să fie binecuvântată de El.

Materiale asemănătoare găsești aici: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/israel

Urmărește-ne pe Facebook, acolo publicăm materiale pe care nu le vei vedea pe aici: https://www.youtube.com/channel/UCiGwx8Yg1dOAr78_5v-zTKQ

Avem și cont de Instagram, aruncă o privire: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

Diverse materiale te așteaptă pe Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCiGwx8Yg1dOAr78_5v-zTKQ

Canalul TV poate fi vizionat 24/7 și este unul dintre cele mai vizionate de români. Uită-te și tu. Dacă nu ai televizor, ne găsești online: https://alfaomega.tv/canal-tv/alfa-omega-tv

Vrei să fii parte din lărgirea Împărăției și vestirea întoarcerii Domnului? Lucrează împreună cu noi: https://alfaomega.tv/donatii

stiri din israel ultimele reclama

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.