Isus ne poruncește să ne implicăm în societate Ioan Bădăliță

Adaugat la :  14.04.2020

De ce există rezerve când vine vorba de implicarea creștinilor în societate?

Cred că rezerva vine dintră-o manipulare abilă a celor care nu doresc să vadă pe creștini cu principii crșetine punându-și aprenta asupra societății. Sunt interese, și nu numesc nu-știu-ce structuri, mă gândesc în primul rând la vrăjmaș, la diavolul, care vrea ca societatea să nu fie pe placul Domnului. Eu cred în Împărăția lui Dumnezeu care va veni, și că trebuie să mă rog „Vie Împărăția Ta, facă-se voia Ta, precum în cer, așa și pe pământ”. Cred că e o luptă spirituală ca voia lui Dumnezeu să se facă într-o cantitate și de o calitate inferioară. Și diavolul reușește acest lucru prin neimplicare. Implicarea în viața societății mai ține de a fi lumină și de a duce mai departelumina. Biblia conține principii sănătoase despre cum trebuie să fie o familie, sau cum să funcționeze o olectivitate. Nouă ne rămâne responsabilitatea de a dovedi eficiența practică. Nu e normal să ne așteptăm ca aceste principii să fie respectate de oameni care nu cred în Dumnezeu.

Cerința lui Isus Hristos de a fi lumină se referă la implicarea în viața cetății. Cum o înțelegem e treaba fiecăruia.

Află cum poți fi sare și lumină: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea