Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Scaderea increderii in Biserica - ce putem face? - Cristian Soimaru - pastor, Bucuresti

Adaugat la :  15.07.2019

Am asistat la discutii ale unor sociologi despre scaderea increderii populatiei in Biserica. Si ei au pareri diferite. E evident un fenomen de secularizare si unii progresisti mai activisti considera ca valorile crestine sunt invechite si trebuie sa scapam de ele.

Pe de alta parte, cu statistica poti demonstra orice. Cand administrezi un sondaj, trebuie sa ai si intrebari de calibrare sau precizare. Probabil, multi cand aud de Biserica, se refera la Biserica Ortodoxa. Altii se pot referi la o experienta personala, la situatii cand intr-o localitate sau judet e un scandal. E normal ca asta sa afecteze increderea oamenilor.

Totusi, din sondaje se vede ca multi au asteptari de la Biserica. Vedem si cu ochiul liber ca oamenii cauta ajutor si sprijin si respecta cutumele diferitelor biserici. Bisericile trebuie sa fie aproape de oameni. Societatea romaneasca s-a schimbat mult, si in bine si in rau. Biserica sau segmente din ea s-au adaptat, dar sunt si segmente care nu s-au schimbat.

Biserica trebuie sa ramana puternica pe temelia lui Hristos, pe Evanghelia care nu se schimba. Dar ce se schimba e modul in care ea se exprima si vine in ajutor. Cum ajutam noi familiile, care petrec din ce in ce mai putin timp unii cu altii: parintii cu copiii, parintii unii cu altii?

Biserica trebuie sa faca o reucenicizare, ca oamenii sa nu mai faca separarea: „Cred in anumite dogme, dar in viata de familie ma descurc, in viata de business supravietuiesc.” Planul spiritual si valorile crestine trebuie sa se regaseasca in toate sferele vietii oamenilor. Aici e mult de lucru si e posibil sa fie unul dintre motivele pentru indepartarea de Biserica.

Citeste mai mult: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/profesia/10194-un-dumnezeu-al-excelentei-interviu-cu-cristian-soimaru-pastor-bucuresti

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.