Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Biserica din Europa în declin Știre Mapamond creștin 844

Adaugat la :  18.09.2020

Europa a decăzut, unii spun că a respins creștinismul și își acceptă rădăcinile păgâne. Cum se poate schimba acest continent aflat în întuneric? Bisericile au fost transformate în baruri unde se țin petreceri pentru burlaci, unde s-au amenajat patinoare și o școală pentru artiști de circ. Dale Hurd vine cu detalii șocante din Londra.

Dale Hurd, reporter: Biserica Martyrs Free din Edinburgh face parte din istoria bogată a creștinismului din Scoția. Azi este Frankenstein, un bar care pretinde că organizează petreceri pentru familii dar și pentru burlaci și dansatoare. Aceasta este Biserica Sf. Pavel din Bristol, Anglia. Acum este o șocală pentru artiști de circ. În Llanera, Spania, Biserica Santa Barbara este acum ”Templul Haosului”, un patinoar. Înainte de a vă supăra pe noii proprietari, trebuie să înțelegeți că Europa are mai multe clădiri de biserici cu care nu știe ce să facă deoarece Europa, în mare parte, nu mai este creștină.

Acestea sunt rămășițele unei civilizații pierdute, a civilizației creștine. Cândva, s-a aflat în centrul vieții și culturii din Europa.

Acele vremuri au apus demult. În rândul britanicilor, numărul celor care cred într-un Dumnezeu creștin a scăzut dramatic.

Stephen Bullivant, „Mass Exodus”, autor: Traiectoria este foarte clară. În jur de 70-75% dintre britanicii sub 30 de ani spun că nu au nicio religie.

Dale Hurd: Teologul Stephen Bullivant autorul cărții ”Mass Exodus” spune că Europa s-a îndepărtat de creștinism foarte repede.

Stephen Bullivant: Oamenii mă întreabă, mai ales cei din bisericile catolice, ce să facă pentru a restaura situația. Eu le spun, și nu este doar o glumă, să investească în descoperirea mașinii timpului.

Dr. Harvey Kwiyani, Universitatea Liverpool Hope: Datele vorbesc clar, creștinsimul în Europa este pe cale de dispariție.

Dale Hurd: Dr. Harvey Kwiyani, profesor de creștinism african și teologie la Universitatea Hope din Liverpool este din Malawi, o țară creștină. El spune că îndreptarea spre cultura păgână a Marii Britanii a fost un șoc.

Dr. Harvey Kwiyani: Am crescut în Africa, în Malawi, și am văzut cum înflorește creștinismul. Vârsta medie a unui african creștin este de 19 ani. Aici, în Europa, am văzut cum oamenii s-au îndepărtat de creștinism. Am studenți care îmi spun că de patru generații sunt păgâni.

Dale Hurd: Dumnezeu încă mai lucrează în Europa, dar cultura s-a pierdut. În timp ce unele guverne declară oficial că sunt creștine, ele persecută creștinii în mod deschis.

Andrea Williams, Christian Concern: Este greu de înțeles pentru americani că oamenii din Marea Britanie nu știu ce este creștinismul.

Dale Hurd: Avocata Andrea Williams de la Christian Concern din Londra își petrece majoritatea timpului apărând medici creștini ca dr. David Mackereth. Datorită credinței sale, el a refuzat să îi spună unui bărbat transsexual că este femeie și a fost concediat.

Dr. David Mackereth, concediat din cauza credinței sale: În esență, trebuie să spun anumite lucruri pe care nu le pot spune. Când mi se cere să zic unui bărbat că este femeie sau invers atunci se pune presiune pe conștiința mea. Nu pot face asta, nu aș putea să Îl slujesc pe Mântuitorul meu Isus Hristos.

Dale Hurd: Povestea se repetă pentru toți creștinii din Europa. În Finlanda, o parlamentară creștină s-ar putea să ajungă la închisoare deoarece a postat pe Twitter versete din Biblie care condamnă homosexualitatea. Bullivant ne avertizează că situația se poate agrava deoarece Europa se întoarce la rădăcinile ei păgâne.

Stephen Bullivant: Din punct de vedere cultural, rezultatul este că 80-90% dintre oameni se vor îndepărta de la religie.

Dr. Harvey Kwiyani: Să îi convingi să se întoarcă la creștinism este o provocare.

Andrea Williams: Numai o mișcare de trezire radicală poate aduce schimbare. Dacă nu acționăm, situația va deveni și mai sumbră.

Dale Hurd: Există speranță pentru Europa prin ceea ce liderii de misiuni numesc „reflexul binecuvântat.” Primii misionari, ca William Carey și David Livingstone, s-au rugat ca într-o zi mesajul Evangheliei să se întoarcă din Africa și Asia pentru a evangheliza Europa din nou. Există deja semne ale reflexului binecuvântat.


Distribuie clipul dacă ți-a plăcut.


Pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 844, difuzată în septembrie 2020. (Reluare din martie 2020)

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.