Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Ce spune Biblia despre Liban? Știre Jerusalem Dateline

Adaugat la :  14.08.2020

Explozia din Beirut a adus Libanul în atenția comunității internaționale, dar nu într-un mod plăcut. În urmă cu câțiva ani însă, Gary Lane de la CBN prezenta un reportaj despre ceea ce spune Biblia cu privire la Liban.

De secole, frumusețea uimitoare a Libanului a inspirat poeții. Vino cu mine din Liban, mireaso, vino cu mine din Liban! Mireasma cedrilor este de neuitat. Se udă copacii Domnului, cedrii din Liban, pe care i-a sădit El. Solomon a folosit cedri tăiați special pentru construcția templului Domnului, în urmă cu mai multe secole. Pentru aceasta și multe alte motive, Libanul a fost mereu prezent în Biblie. Libanul apare de peste 70 de ori în Vechiul Testament.

În orășelul Sarepta, aflat între Tir și Sidon, profetul Ilie l-a vindecat pe fiul văduvei, înviindu-l din morți. Și în Noul Testament sunt pasaje care vorbesc despre Liban. Isus și ucenicii Săi călătoreau mult prin Liban, care pe atunci se numea Fenicia. Isus, după ce a plecat de acolo, S-a dus în părțile Tirului și ale Sidonului. Și iată că o femeie cananeancă a venit din ținuturile acelea și a început să strige către El: Ai milă de mine, Doamne, Fiul lui David ! Fiică-mea este muncită rău de un drac. Atunci, Isus i-a zis: O, femeie, mare este credința Ta! Facă-ți-se cum voiești.

Unii experți sunt de părere că Muntele Hermon din Liban, veșnic înzăpezit, ar putea fi Muntele Schimbării la Față, menționat deseori în evanghelii. Creștinii din primele secole fugeau în nord pentru adăpost, după ce Ștefan a fost ucis cu pietre de mulțimea furioasă. Cei ce se împrăștiaseră din pricina prigonirii întâmplate cu prilejul lui Ștefan au ajuns până în Fenicia, în Cipru și în Antiohia și propovăduiau Cuvântul numai iudeilor. Mai mult, undeva pe drumul dintre Ierusalim și Damasc, Pavel L-a întâlnit pe Isus Hristos, iar în misiunile lui Pavel de început a trecut deseori Libanul.

Acum însă, după mai multe secole, gruparea teroristă Hezbollah a ales tocmai unele din acele locuri pentru a lansa rachete către Israel. Unii se întreabă dacă nu cumva frumusețea despre care se vorbește în Biblie este înnegrită de război. Totuși, frumusețea Libanului a renăscut de-a lungul secolelor, indiferent de războaiele care au fost acolo, atât în țară cât și în popor.


Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 340, în august 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp...


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega!

https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.