Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Explozia din Beirut Știre Jerusalem Dateline

Adaugat la :  14.08.2020

Libanul a avut un 11 septembrie al său, cel mai grav dezastru de o zi din istoria unei țări aflată deja în pragul colapsului economic și politic. Explozia i-a devastat pe libanezi și această catastrofă va avea consecințe în tot Orientul Mijlociu. Iată ziua care a schimbat Libanul.

Parcă este explozia unei bombe atomice. Un oficial libanez spunea că, după explozie, arăta ca la Hiroshima sau Nagasaki. Scene care aminteau de 11 septembrie se puteau vedea peste tot în zona portului și pe străzile din centrul Beirutului. Martorii oculari spuneau pentru Știrile CBN că parcă a fost un cutremur, iar explozia s-a putut auzi la 240 km depărtare, până în Cipru, spărgând ferestrele clădirilor pe o rază de 8 km.

„Dintr-odată am auzit o explozie foarte puternică, care a spart geamurile mașinii și a celor din jur. Toate ferestrele clădirilor s-au spart. Ploua cu sticlă pe toate străzile din Beirut.”

Explozia a devastat portul din Beirut, locul pe unde intră majoritatea importurilor și a alimentelor. Numărul victimelor este zguduitor. Mulți au murit și mii au fost răniți în urma exploziei. Mulți sunt dați dispăruți și încă se recuperează cadavre din moloz. Spitalele sunt copleșite și Libanul solicită ajutor internațional și echipamente medicale.

Premierul libanez a promis că cei responsabili vor fi judecați: „Cineva va răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi și vinovații vor plăti prețul acestui dezastru. Aceasta este o promisiune pentru martiri și pentru cei răniți.”

Șeful securității libaneze spunea că au explodat peste 3 000 de tone de nitrat de amoniu, cantitatea fiind depozitată în port de șase ani. Dezastrul a survenit într-un moment nefast și a dat o lovitură colosală unei națiuni deja aflată în pragul colapsului, după ani de zile de conducere slabă și de corupție. Moneda națională s-a prăbușit, iar economia era deja devastată. În plus, rata mortalității este una din cele mai mari din lume. Apoi, a venit COVID-19.

Înainte de pandemie, zeci de mii de libanezi au ieșit în stradă pentru a cere formarea unui nou guvern. Mulți părăsiseră deja țara. Explozia afectează Orientul Mijlociu și rămân întrebările dacă guvernul va rămâne la putere și cum se va reconstrui Libanul.

Profetul Isaia spunea că într-o zi Libanul va fi un câmp roditor, dar în acest moment, libanezii au parte de și mai mult necaz. Liderii bisericii solicită rugăciuni pentru poporul libanez în timp ce această națiune trece prin cel mai dificil moment din istoria sa.


Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 340, în august 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp...


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega!

https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.