Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Liban, la un pas de colaps economic Știre Jerusalem Dateline

Adaugat la :  14.08.2020

Libanul se confruntă cu o criză economică și politică, iar sub mâna de fier a Hezbollah, este o țară în pragul falimentului. Corespondenta CBN din Orientul Mijlociu, Julie Stahl, ne arată felul cum gruparea teroristă iraniană se află în spatele colapsului din Liban.

Cunoscut cândva ca Elveția Orientală, Libanul are parte de cea mai gravă criză economică și socială din istoria modernă.

Hezbollah folosește zone rezidențiale pentru a-și depozita armele. Mai mult, ei lansează rachete din zonele rezidențiale și le folosesc ca scut. Aceste lucruri au fost documentate în numeroase rânduri, fapt ce lasă loc suspiciunilor după explozia masivă care a devastat Beirutul. Dacă acesta este un depozit al Hezbollah, lucru pe care nu îl pot dovedi acum, atunci gruparea Hezbollah va fi văzută ca vinovată și probabil vor exista presiuni puternice pentru desființarea puterii militare a grupării din Liban.

Vorbind de suspiciuni, într-un discurs din 2016, liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah râdea la gândul că va exploda depozitul de amoniu din Haifa și că va ucide israelieni și descria posibila explozie în termeni similari cu ceea ce s-a întâmplat la Beirut: „Bomba nucleară despre care vorbesc este atunci când câteva rachete de-ale noastre vor lovi depozitele de amoniu din portul Haifa, și care va avea efectul unei bombe nucleare. Când rachetele vor lovi depozitele, într-o zonă cu o populație de 800 000 de oameni, zeci de mii de oameni vor muri.”

Problema grupării Hezbollah nu este limitată doar la faptul că este o organizație teroristă căreia Iranul îi pune la dispoziție un arsenal masiv de rachete și de proiectile de mare precizie, îndreptate spre Israel. Problema este și una de ordin financiar.

Jonathan Schanzer de la Foundation For The Defense Of Democracies mai spune că infiltrarea grupării Hezbollah a afundat economia Libanului. Aceasta include spălare de bani, finanțe folosite pentru terorism și corupție. Hezbollah a corupt și erodat un centru bancar cândva vibrant, care acum este mâncat de viu. Avem indicii că sectorul bancar este în pragul falimentului. Redevențele religioase și corupția joacă și ele un rol. Nu putem da vina doar pe Hezbollah. O parte din problemă este lăcomia străveche.

În cadrul unei vizite, ministrul de externe al Franței a îndemnat guvernul libanez să adopte reformele necesare. Chiar înainte de COVID-19, protestatarii libanezi au umplut străzile, scandând împotriva economiei falimentare din țara lor. Guvernul libanez abia supraviețuiește și lucrurile merg din rău în mai rău. Ajutorul de urgență de care ar avea nevoie Libanul ar putea depăși cel mai mare ajutor de urgență din lume, cel acordat Argentinei.

COVID-19 a dus la agravarea crizei alimentare, la nevoia de ajutor umanitar masiv precum acesta, organizat de un partid politic creștin și finanțat de câțiva libanezi bogați. Acum, tot mai mulți protestatari se întorc împotriva Hezbollah. Mesajul nostru este auzit, iar francezii și americanii sunt receptivi și ne-au promis că vor lucra la implementarea rezoluției ONU nr. 1559, care face apel la confiscarea armamentului ilegal al grupărilor militante libaneze sau non-libaneze, mai ales a grupării Hezbollah, care a jefuit statul libanez. ”Mesajul meu este că noi respectăm Constituția Libaneză și implementarea ei, cât și implementarea rezoluției ONU nr. 1559, și că Iranul nu trebuie să domine Libanul.”

De când cu explozia, strigătul publicului împotriva Hezbollah este unul fără precedent. Priviți acest jurnalist. Principalul suspect este Hezbollah, mai mult decât oricine altcineva din lume, fiindcă Hebollah folosește porturile și toate celelalte proprietăți guvernamentale cu scopul de a-și procura arme. Hezbollah folosește de ani de zile aeroportul internațional Martir PM Rafic Hariri din Beirut, cât și portul din Beirut, pentru a transporta armament. Armata libaneză, care primește ajutor financiar din SUA, nu a luat măsuri. Armata libaneză nu vede nevoia de a contracara forțele Hezbollah și nu vor să confiște cele 150 000 de rachete pe care Hezbollah le-a adunat în țară.

În ultima vreme, Hezbollah a acumulat un arsenal de proiectile cu ghidare de precizie, sau PGM. Schanzer mai spunea că șansa poporului libanez de a alunga Hebollah va fi atunci când va cădea economia, iar perioada de după explozia masivă ar putea fi momentul potrivit.


Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 340, în august 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp...


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega!

https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.