Oamenii au păreri împărțite privind carantina Jerusalem Dateline Alfa Omega

Adaugat la :  25.09.2020

Rabinul Marc Schneier a vizitat ani de zile statele din Golf, întâlnindu-se cu liderii din acele țări. El a vorbit cu noi, cei de la CBN, înainte de semnarea acordurilor și ne-a spus cum s-au desfășurat lucrurile.

Mai întâi, a venit această pandemie cruntă și s-a creat o alianță naturală între statele din Golf și Israel în combaterea acestui virus. Apoi, având parte de amenințări existențiale dinspre Iran și dorind să întărească relațiile cu administrația SUA, atât EAU cât și Bahrain erau foarte îngrijorate de posibilitatea anexării din partea Israelului. Acesta a fost unul din factorii care au contribuit la încheierea acestui acord. Regele din Bahrain îmi spunea mereu că singura lor garanție pentru o prezență arabă moderată în Golf este un Israel puternic, ceea ce înseamnă că Golful vrea ca Israelul să le fie apărător. Tendința din Golf este de normalizare a relațiilor și de a face pace cu Israelul.

Câștigul este de ambele părți, atât pentru statele din Golf cât și pentru Israel. De la cele mai bune vremuri la ceea ce unii consideră a fi cele mai rele, de la entuziasmul acordurilor istorice cu cele două națiuni arabe, israelienii au ajuns într-o a doua carantină, cu doar câteva ore înainte de începerea sărbătorilor mari evreiești.

Pentru prima dată în cei 62 de ani de istorie, Marea Sinagogă din Ierusalim va fi închisă pentru sărbătorile mari. Motivul este unul simplu. În iudaism, siguranța este cea mai importantă, siguranța fizică a fiecărei ființe umane. Carantina este una de amploare, s-au închis școli, malluri, hoteluri și restaurante, cu excepția livrărilor acasă. Numărul îmbolnăvirilor a crescut dramatic la peste 5 000 pe zi și au murit peste 1 100 de oameni.

În această seară, vreau să vă spun că înțeleg confuzia, dificultatea și îngrijorarea pe care mulți o simt. Înțeleg și, înainte de toate, vreau să îmi cer iertare pentru aceasta.

Deși a recunoscut că închiderea a afectat celebrarea împreună a israelienilor, președintele Rivlin i-a încurajat să rămână tari și apoi s-a adresat guvernului.

Trebuie să facem tot ce se poate pentru a restaura securitatea personală, medicală și economică a tuturor israelienilor.

Între timp, purtătorul de cuvânt al poliției, Micky Rosenfeld, spunea că autoritățile sunt gata să-și îndeplinească slujba pentru a menține pacea.

Poliția națională israeliană a completat măsurile de securitate, sănătate și siguranță pentru carantina programată. Peste 7 000 de forțe de ordine vor lua parte la blocarea diverselor cartiere și pentru împiedicarea deplasărilor. Israelienii care își fac ultimele cumpărături la piața în aer liber din Ierusalim au avut reacții mixte față de carantină.

Sincer, suntem supărați, fiindcă în iulie și august totul era deschis, oamenii puteau servi o bere, puteau merge la concerte. Nu înțeleg de ce acum, de sărbători, când toată lumea trebuie să fie fericită și unită, fiindcă e Rosh Hashana, e Noul An evreiesc, închid totul.

Suntem prima țară occidentală care intră în a doua carantină. E o nebunie !

Cred că e o idee bună date fiind cifrele de acum. Ne-am descurcat bine când am avut carantină, apoi am relaxat măsurile și lucrurile s-au înrăutățit. Totuși, unii întrevăd un avantaj pe partea spirituală. Poate ne va aduce împreună mai mult, acum că trebuie să stăm în casă și să ne mai facem o introspecție. Probabil anul viitor vor veni mai mulți la sinagogă. Până la urmă, aceasta cred că ne va întări.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 346, difuzată la Alfa Omega TV în septembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Vizitează-ne, uite toate locurile unde te așteptăm:

-pe site: https://alfaomega.tv/

- pe Instagram: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

- pe Facebook: https://www.facebook.com/alfaomegatv/

pe pagina de Facebook „Știrile Alfa Omega”: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

- pe YouTube: https://www.youtube.com/alfaomegatv

-pe canalul de televiziune Alfa Omega TV