Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Reconciliere rasială în SUA Știre Mapamond Creștin

Adaugat la :  5.08.2020

Will Ford și Matt Lockett nu s-au gândit că vor lupta împreună pentru a eradica rasismul din America. Însă ei cred că Dumnezeu i-a adus împreună în mod miraculos pentru a îndeplini acest scop. Ei sunt un exemplu pentru unitatea și dragoste frățească pentru care au luptat, în ciuda unei revelații surprinzătoare. Paul Strand de la CBN vine cu detalii.

Paul Strand: Domnul i-a vorbit lui Will Ford și lui Matt Locket în mod individual să meargă la Monumentul Lincoln în aceași zi. Acolo, la o întrunire de rugăciune, ei s-au întâlnit în locul unde Martin Luther King și-a ținut discursul: ”Am un vis”.

Paul Strand: Ei s-au împrietenit pe loc.

Will Ford: Ne întâlnim des, ne rugăm împreună. Suntem prieteni foarte buni.

Matt Lockett: Îl iubesc pe acest om ca pe un frate.

Paul Strand: Acum ei vorbesc despre împăcarea rasială în cadrul evenimentului de șapte zile de la CMAX.tv, intitulat “Șapte zile pentru schimbare”. Acest vas este mereu în preajmă. Strămoșii sclavi ai lui Will s-au rugat sub el. Vasul a înăbușit rugăciunile sclavilor și astfel stăpânul lor violent nu i-a auzit și nu i-a bătut. Cu șase ani în urmă, relația dintre Matt și Will a fost pusă la încercare, în momentul când au aflat că trecutul lor are lucruri comune, legate de acest vas. Ei au aflat că strămoșii lui Matt au fost stăpânii strămoșilor lui Will.

Will Ford: Strămoșii săi au fost stăpânii strămoșilor mei.

Matt Lockett: Ani de zile am ascultat povestea sclavilor, care s-au rugat sub acel vas. Deodată am aflat că am o legătură cu acea poveste în ce privește stăpânul sclavilor. Povestea a devenit una personală pentru mine.

Will Ford: A fost nevoie de o iertare mai profundă, deoarece m-am confruntat cu o persoană care, prin strămoșii săi, a avut o legătură cu acele povești despre sclavii bătuți și cu întâlnirile secrete de rugăciune.

Matt Lockett: A fost dificil datorită suferinței de-a lungul istoriei a unei comunități, care s-a asociat cu o persoană la care țin foarte mult.

Will Ford: A fost o luptă interioară grea, pe care am dus-o mai multe luni. Mă bucur că am rezolvat-o.

Paul Strand: Eu cred că și națiunea o poate rozolva.

Will Ford: Putem depăși rasismul din America.

Matt Lockett: Întreaga națiune învață în momentul de față.

Will Ford: La acest eveniment spiritual vom vorbi despre aceste puncte vulnerabile și despre situații care au dezumanizat, care i-au făcut pe unii să își piardă valoarea pentru a vindeca aceste răni.

Paul Strand: Will și Matt au făcut-o în timpul împărtășaniei și acasă.

Matt Lockett: Totul a început la o întrunire de rugăciune și a ajuns în casele noastre.

Will Ford: Așa începe schimbarea, cu noi.

Paul Strand: Oamenii trebuie să treacă la acțiune.

Will Ford: Va trebui să ieșim din lumea noastră, din zona noastră de confort și să ne regăsim unii pe alții. Comunitatea albilor trebuie să depună un efort și să depășească zona lor de confort și să interacționeze cu oamenii de culoare.

Paul Strand: Matt se roagă pentru ca oamenii să nu fie nepăsători.

Matt Lockett: În general, oamenii consideră că datorită faptului că noi nu am trăit în perioada sclaviei, nu reușim să înțelegem acest aspect. Este o atitudine nepăsătoare și ar trebui să ne ocupăm de această temă la biserică, de durerea care are rădăcini istorice și care dăinuie și în prezent.

Paul Strand: Lui Will îi place să spună că este nevoie de o Biserică unită, care să tămăduiască o națiune divizată.

Will Ford: Trebuie să ne conectăm la mădularele Trupului care au nevoie de vindecare, care au nevoie de ajutor chiar acum. Această durere ne afectează spiritual deoarece ”…dacă suferă un mădular, toate mădularele suferă împreună cu el…”.

Matt Lockett: Noi credem în răscumpărare. Societatea se află în conflict pentru a decide cine are dreptate și cine se înșeală. Astfel, noi putem interveni și le putem vorbi de pocăință și de iertare.

Paul Strand: Dragostea lui Dumnezeu iartă.

Will Ford: Isus ne-a iubit așa de mult încât a murit ca să nu petreacă eternitatea fără noi. Ce fel de dragoste este aceasta? Este o dragoste ce îmbogățește fiecare persoană.

Matt Lockett: Dacă putem să propagăm această dragoste în fiecare comunitate, atunci lucrarea lui Dumnezeu s-ar amplifica puternic, fără precedent. Poate vom avea parte de o mare trezire spirituală.

Paul Strand: Ei speră că oamenii care participă la această inițiativă spirituală intitulată “Șapte zile pentru schimbare”, vor ajunge să aibă o relație asemenea celei care există între Will și Matt. Este o relație încercată, dar reprezintă împlinirea visului lui Martin Luther King în același loc unde Dumnezeu i-a adus împreună pe Matt și pe Will.


Știrea face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 838, difuzată în august 2020.


Alte știri aici: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește noua pagină de Facebook Știrile Alfa Omega: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.