Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Vicepreședintele Pence s-a întâlnit cu liderii unor biserici Reportaj Mapamond Creștin

Americanii caută modalități de a vindeca rănile cauzate de injustiția rasială și de a uni națiunea împărțită. După ce protestele și dezordinea care s-au dezlănțuit în urma morții lui George Floyd încep să se stingă, întrebarea importantă rămâne: ce este de făcut în continuare?

Lideri de biserici și de guvern colaborează pentru a găsi răspunsuri la aceste întrebări critice. Recent, vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence, a stat de vorbă cu pastori afro-americani pentru a-i consulta în această problemă. Eric Philips de la CBN vine cu mai multe detalii.

Eric Philips: Dacă administrația Trump a vrut adevărul, atunci a ales grupul potrivit de oameni. Vicepreședintele Pence a primit suficiente informații în cadrul acestei sesiuni determinate de tulburările care macină țara noastră în prezent. Multe dintre ele își au originea în inegalitate.

Harry Jackson: Minoritățile trebuie să audă că sunt prețuite, că viețile oamenilor contează cu adevărat.

Eric Philips: Vicepreședintele Mike Pence a fost foarte deschis în timpul vizitei la Hope Christian Church, o biserică evanghelică din le (), în Maryland, frecventată cu precădere de afro-americani.

Mike Pence: Mă rog, ca noi, ca și națiune, să avem urechi să auzim, să ne ascultăm unii pe alții și să avem inimi deschise.

Eric Philips: Liderii au vorbit în mod deschis despre diverse subiecte, printre care revoltele care au avut loc recent în urma protestelor care au urmat după moartea lui George Floyd, în care a fost implicată și poliția.

Damian Cooke: Furturile din magazine sunt de neacceptat, sunt ilegale. Abuzul suferit de ei este ilegal. Ei spun că legile nu îi protejează, atunci de ce să respecte legile altora?

Eric Philips: Un alt subiect important este preocuparea generalizată în cazul părinților de culoare, care deja mocnește după moartea lui Ahmaud Arbery care făcea jogging. Derrick McCcoy a spus că are doi fii de vârsta lui Arbery.

Derrick McCcoy: Nu poți merge oriunde. Să nu umbli singur. Să dai un semn de viață și asigură-te că ajungi acasă, fiule. Deoarece, în calitate de tată, îmi fac griji pentru copii.

Eric Philips: Episcopul Harry Jackson de la Hope Christian Church a avut o intervenție la emisiunea Faith Nation cu câteva zile înainte de întrunire.

Harry Jackson: Cineva trebuie să vorbescă în Numele lui Dumnezeu inimii tuturor minorităților.

Eric Philips: Potrivit vicepreședintelui, administrația vede inegalitatea și va ajuta din acest punct de vedere anumite zone defavorizate pentru a avea parte de o educație mai bună și va susține facultățile afro-americane pentru a contribui la înlăturarea inegalității.

Mike Pence: Nu ajunge să redresăm economia, trebuie să înlăturăm ceea ce ne dezbină.

Eric Philips: Este puțin diferit de cele spuse de președinte recent, în Gărdina Rozelor, când a fost întrebat ce intenționează să facă pentru a pune capăt rasismului sistematic.

Donald Trump: Avem o țară puternică. Iată planul meu. Vom avea cea mai puternică economie din lume. Suntem aproape de acest obiectiv.

Derrick McCcoy: Contează mai mult tonul decât conținutul mesajului tău. Câteodată trebuie să facem un pas înapoi și să vedem cum ne exprimăm și ce declanșează acel ton. Sunt de părere că în prezent America ne ascultă, iar noi trebuie să găsim tonul potrivit.

Eric Philips: Iată o informație interesantă. La o conferință de presă, secretarul de presă de la Casa Albă a fost întrebat dacă președintele crede că există discriminiare rasială sistematică în cadrul stațiilor de poliție. Ea a spus că nu, nu sunt momente de discriminare rasială, iar în general, agenții de poliție sunt oameni buni.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 831, difuzată în iunie 2020.

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele știri și reportaje creștine, urmărește noua pagină de FACEBOOK @StirileAlfaOmega!

Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.