Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Un nou serial despre viața lui Isus | Știre Mapamond Creștin

În timpul carantinei impuse de pandemie, mulți au descărcat un serial de opt episoade, numit ”The Chosen”, adică „Alesul”, despre viața lui Hristos. Primul sezon a fost finanțat în totalitate din donații private. A fost un mare succes. Efrem Graham de la CBN ne va duce în culisele acestei producții unice. Urmăriți reportajul!

Efrem Graham: Personajele și povestirile biblice prind viață în serialul ”The Chosen”. Autorul și regizorul serialului este Dallas Jenkins. Cum ați ajuns să alegeți titlul ”The Chosen”, (Alesul)?

Dallas Jenkins: Din trei motive. S-a folosit acest nume, Alesul, pentru Hristos. Astfel, numele se referă la Hristos din mai multe puncte de vedere. Evreii sunt poporul ales al lui Dumnezeu. În calitate de evanghelic, cred că Hristos a ales oamenii care să Îl urmeze, să facă parte din echipa Sa, cum ne place nouă să spunem.

Efrem Graham: Prin ce diferă realizarea unei serii despre viața lui Hristos față de alte filme despre Biblie, despre învierea lui Hristos? Care este diferența?

Dallas Jenkins: Este o întrebare bună. Când faci un film despre viața lui Hristos ai la dispoziție între 90 și 120 de minute pentru a prezenta cât mai mult din viața Sa. Câteodată se prezintă miracole, unul după altul, o povestire biblică este urmată de o altă povestire. De obicei, Isus este personajul principal și vedem acțiunea prin ochii Săi, iar alte personaje sunt întâlnite scurt. În cazul unui serial cu mai multe sezoane, pe care îl urmărim cu familia, putem explora mai profund aceste personaje.

Efrem Graham: În această scenă, în ”Pescuirea minunată”, Jonathan Roumie joacă alături de Petru, iar în film joacă în rolul principal. Cum e să joci în rolul lui Isus Hristos?

Jonathan Roumie: Pe scurt, îți schimbă viața. Fac asta de vreo șase ani. Te smerește, te copleșește, te inspiră, îți întărește credința. Este greu de descris.

Efrem Graham: De ce este această serie diferită pentru tine? De ce este ea specială?

Jonathan Roumie: Este diferită, deoarece vedem acele laturi ale lucrării lui Isus care nu au fost prezentate până acum.

Efrem Graham: În ziua în care am vizitat echipa serialului, se pregăteau să filmeze o scenă esențială dincolo de acel zid, ”Nunta din Cana”, unde Isus a făcut primul Său miracol.

Jonathan Roumie: Explorăm o nuntă din primul secol. Oare cum a fost să Îl ai pe Isus ca invitat la nuntă? Este un eveniment foarte vesel. Nu cred că a mai apărut în filme. Avem acces la latura Sa umană, de care oamenii adesea uită. El a simțit ce simțim și noi, pierdere, tristețe, frustrare, fericire, bucurie, ispită la care nu a cedat.

Efrem Graham: Este cumva acest rol de natură să te intimideze în vreun fel?

Jonathan Roumie: Sigur că da. Oricine ar susține contrariul, ori nu știe cine a fost, cine este și cine va fi Hristos, ori are un ego prea mare.

Efrem Graham: Cum te pregătești?

Jonathan Roumie: Mă rog mult. Citesc, mă duc la biserică. Mă pregătesc mai ales prin rugăciune.

Știrea face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 831, difuzată în iunie 2020.

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele știri și reportaje creștine, urmărește noua pagină de FACEBOOK StirileAlfaOmega!

Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.