Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

AO NEWS 19 iunie 2020

1. Activiști de stânga vandalizează statui și monumente istorice

Unele dintre protestele din S.U.A împotriva nedreptății rasiale au degenerat în profanarea și chiar distrugerea unor statui sau a monumentelor istorice. Aceste atacuri împotriva unor figuri istorice nu par să aibă sens, precum cea a aboliționistului și filantropului din Philadelphia, Matthias Baldwin. Aceste acțiuni par să implice un anumit grup care vrea să șteargă figuri reprezentative din istoria americană. Protestatarii au distrus statuia, au acoperit-o cu vopsea și au scris cuvântul „colonizator” pe piedestalul sculpturii.

Un alt exemplu este statuia celui de-al 16-lea președinte. Abraham Lincoln este înfățisat stând lângă un sclav negru care este fără cămașă și așezat jos pe un genunchi. Una dintre mâinile lui Lincoln este întinsă asupra bărbatului, ca și cum l-ar fi mișcat să se ridice. Cătușele bărbatului sunt rupte. În cealaltă mână a președintelui este o copie a Proclamației de emancipare - documentul care a oferit în final tuturor sclavilor din SUA libertatea lor la sfârșitul războiului civil. Precizăm că acest monument a fost finanțat în mod exclusiv de către foști sclavi, eliberați mai apoi și a fost un omagiu adus de ei lui Lincoln.

Dar pentru activiștii violenți de pe străzile din America toate acestea nu mai înseamnă nimic. Aceste actiuni sunt absurde, fară sens logic și lipsite de bun simț.

Sursă: CBN

2. Israelul și Grecia - conferință comună cu accent pe amenințarea turcă

O delegație oficială formată din Primul ministru grec Kyriakos Mitsotakis și miniștrii Apărării, Afacerilor Externe, Turismului, Mediului, Energiei, Telecomunicațiilor Digitale și ministrului adjunct pentru Cercetare și Tehnică au ajuns săptămâna aceasta în Israel pentru o întâlnire cu premierul Benjamin Netanyahu și guvernul israelian.

Miniștrii din cele două țări au semnat memorandumuri de înțelegere în domeniul ciberneticii, agriculturii, energiei și turismului.

Un aspect aparte de îngrijorare este beligeranța Turciei în ceea ce privește aspirațiile sale de a-și dezvolta capacitatea de extracție din Marea Mediterană, în detrimentul suveranității Greciei.

Turcia a început să foreze pentru petrol și gaze în sud-vestul Ciprului, într-o zonă în care autoritățile cipriote grecești au acordat deja drepturi de explorare companiilor italiene și franceze.

Grecia, Israel și Cipru au format o alianță pentru a contracara Turcia. Grecia și Cipru sunt adversarii istorici ai Turciei, iar Israel și Turcia au menținut relații tensionate în ultimii ani.

Știrile: TPS

3. Ministrul israelian al Științei și Tehnologiei invită Emiratele Arabe Unite să lupte împreună împotriva COVID-19

Israelul este dispus să împărtășească „cercetările și constatările sale ample privind diverse aspecte ale provocării coronavirusului” cu Emiratele Arabe Unite. Ministrul Științei și Tehnologiei, Izhar Shai, a declarat că a invitat țara arabă să se alăture cercetătorilor israelieni pentru combaterea pandemiei.

Ministrul de stat al Afacerilor Externe al Emiratelor Unite, Anwar Mohammed Gargash, într-o apariție istorică pentru un înalt oficial arab în fața unei organizații evreiești, a susținut zilele trecute o prelegere în fața Forumului Global Virtual al Comitetului Evreiesc american. Cu această ocazie a spus că, în timp ce „pandemia nu va schimba fundamentele politicii regionale ”, experiența cooperării dintre națiunile care se ocupă de pandemie deschide oportunități de a aplana tensiunile și de a rezolva conflictele prin diplomație.

„Nu avem nicio relație cu Israel, dar pandemia este un domeniu în care trebuie să cooperăm împreună, deoarece afectează ființele umane”, a mai spus el.

Sursă: TPS

4. Vindecare pentru Bahamas

Uraganul Dorian, de categoria 5, din 5 posibile, a fost cel mai puternic uragan din istorie, care a lovit Insulele Bahamas în urmă cu câteva luni. Relieful acestora fiind plat, nimic nu a rezistat în calea vânturilor de aproape 300 km/oră. Pagubele au fost înspăimântătoare. Localnicii nu au reușit nici până în prezent să își repare casele distruse și să revină la viața de dinainte de Dorian.

Organizația creștină Samaritans Purse s-a implicat în ajutorarea celor aflați în nevoie, în mod special a oamenilor care au rămas fără un acoperiș deasupra capului. Dragostea creștină ne determină să-i ajutăm pe cei aflați în nevoie. Acesta este un mod de a pune în practică ceea ce Isus ne-a învățat, și anume, o mână întinsă pentru cei ce trec prin dificultățile vieții.

Păstorii și liderii bisericilor din zonă, sprijiniți de Samaritans Purse, au adus materiale de construcție, reconstruind, uneori de la zero, casele distruse de uragan. Familii și comunități întregi au văzut și simțit dragostea frățească a celor ce au donat și s-au implicat fizic în proiectul de restaurare a locuințelor distruse.

Sursă: GNA

Alte știri aici: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește nou apagină de facebook Știrile Alfa Omega: www.facebook.com/StirileAlfaOmega

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.