Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Sudan: un nou început | Știre Mapamond Creștin

Sudanul s-a confruntat cu genocid, război și persecuție religioasă de prea multă vreme. În sfârșit, țara iese din înuneric. Guvernul de tranziție aduce reforme autentice în urma cărora locuitării țării trăiască și să se închine în mod mai liber. Jennifer Wishon vine cu detalii.

Jennifer Wishon: Pentru prima dată după mai multe decenii, creștinii din Sudan se pot închina fără să se teamă de persecuție. Este o perioadă de ușurare după mulți ani de suferință sub legea islamică șaria.

Dwight Bashir: Bisericile creștinilor au fost distruse. Creștinii au fost arestați. Ei au fost acuzați de apostazie, de blasfemie, potrivit Codului Penal.

Jennifer Wishon: Președintele Omar al-Bashir a fost înlăturat de la putere anul trecut și acum este acuzat de genocid în fața Curții Penale Internaționale. Noul guvern civil condus de prim-ministrul Abdalla Hamdok scoate Sudanul din întuneric.

Dwight Bashir: Forma cea mai gravă a persecuției a dispărut. Bisericile nu mai sunt atacate.

Jennifer Wishon: Bashir împreună cu membri Comisiei SUA pentru libertatea religioasă internațională au vizitat recent Sudanul pentru a se întâlni cu prim-ministrul Hamdok. Ei au ajuns la concluzia că prim-ministrul vrea să implementeze noi reforme. Departamentul de Stat nu mai consideră Sudanul ca fiind o țară care încalcă drepturile omului. Însă nu a fost ușor. Doar în această lună, Hamdok a supraviețuit unui atac la viața lui.

Dwight Bashir: Pentru a reuși, el trebuie să fie protejat. Cabinetul său trebuie să fie productiv. El a implicat creștini în cabinetul său. Acum câțiva ani ar fi fost de neimaginat.

 

Jennifer Wishon: Mai este mult de lucru. Trebuie modificate legi pentru a permite creștinilor să construiască biserici și alte legi care să permită sudanezilor să trăiască și să se închine liberi. Pentru prima dată, după multă vreme, există speranță că în ciuda neșansei vor avea loc schimbări.

Reportaj difuzat în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 820 - aprilie 2020. Aici găsești știri și reportaje din lumea creștină: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.