Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Interviu cu Caroline Glick despre suveranitatea Israelului | Jerusalem Dateline 334

O altă voce din cadrul dezbaterii pe tema suveranității din Israel este Caroline Glick, autoarea cărții Israeli Solution, un plan de pace cu un singur stat, pentru Orientul Mijlociu.

Am discutat cu Glick despre motivul pentru care crede că e timpul ca Israelul să-și manifeste dreptul istoric și biblic la teritoriul Iudeii și Samariei.

Chris Mitchell: Caroline, mulțumim că ai acceptat invitația la Știrile CBN, să discutăm despre acest subiect important. Mai întâi, știm că ești în favoarea declarării suveranității asupra a 30% din Iudeea și Samaria. De ce susții asta?

Caroline Glick: Eu susțin drepturile suverane ale Israelului în toată Iudeea și Samaria, dar pentru moment este în regulă și 30%. Cred că acest lucru e foarte important din mai multe motive, cel mai important fiind acela că astfel nu ne vom pune singuri în pericol să ni se distrugă națiunea predând controlul frontierei de est cu Iordania și cu întreaga lume islamică din valea Iordanului. Comunitățile noastre israeliene din Iudeea și Samaria sunt comunități permanente și acolo locuiesc jumătate de milion de israelieni, care au fost delegitimizați și calomniați, într-un soi de echivalare morală a terorismului și uciderii, ceea ce reprezintă o corecție ridicolă și nejustificabilă asupra căminelor și orașelor evreilor israelieni. Planul președintelui Trump propune, cel puțin în scris, îndreptarea acestei nedreptăți. Avem nevoie să facem aceasta în colaborare cu SUA, pentru binele acestor comunități și datorită drepturilor naționale și juridice ale Israelului asupra Iudeii și Samariei care sunt incontestabile în Dreptul Internațional, drepturile suverane asupra acestor teritorii conferite Israelului de către Liga Națiunilor în 1922 în scopul dezvoltării unei patrii evreiești.

Chris Mitchell: Există lideri în Iudeea și Samaria care sunt îngrijorați că administrația Trump, cu planul De la pace la prosperitate ar duce la înființarea unui stat palestinian. Cum vedeți aceste îngrijorări?

Caroline Glick: Realitatea este că americanii au susținut înființarea unui stat palestinian încă din vremea lui George Bush, chiar a lui Bill Clinton, însă George Bush a făcut din aceasta politica oficială americană în 2002, iar statul despre care vorbeau atunci era mult mai periculos pentru Israel decât versiunea lui Trump. Condițiile pentru palestinieni pentru începerea negocierilor este să oprească finanțarea terorismului, ceva ce ei au refuzat dintotdeauna. Apoi, trebuie să desființeze Hamas și organizațiile teroriste, să se demilitarizeze și, desigur, să accepte dreptul Israelului de a exista ca stat evreiesc și să accepte suveranitatea israeliană în Ierusalim. Cred că aceste condiții impuse de administrația Trump nu vor reprezenta un obstacol pentru noi ca națiune în a merge mai departe și a aplica drepturile suverane în zonele din Iudeea și Samaria.

Chris Mitchell: Mai mult, dezbaterea pe tema suveranității s-a mutat acum la Washington D.C., la Casa Albă. Sunteți îngrijorată de ceea ce se petrece la Washington D.C.?

Caroline Glick: Suntem tare îngrijorați fiindcă am văzut că entuziasmul pentru planul de pace propus de ei a scăzut în ultimele luni. Președintele Trump a propus planul în ianuarie când era pe val până la începutul lui martie și între timp totul a fost dat peste cap de Covid-19, și de două luni au lăsat chestiunea la o parte. După aceea au început revoltele în SUA. În acest moment administrația Trump are alte preocupări, dar mai ales cu aceste revolte prin care ei încearcă să răstoarne tot ceea ce înseamnă America, fundamentul iudeo-creștin al Americii, credem că ceea ce dorim să facem aici, va face bine și SUA. Dacă vrei să restaurezi credința în valorile fundamentale ale SUA, care sunt scrise în Biblie, atunci e important să pui Iudeea între valorile iudeo-creștine, iar prin aplicarea legii israeliene în Iudeea și Samaria cu susținerea americanilor, cred că acest lucru e posibil. Ar fi o injecție cu adrenalină pentru mulți oameni din SUA care momentan sunt demoralizați de ceea ce văd pe stradă. Cred că e important atât în SUA la nivel intern, e vital și pentru Israel să continue în acest sens și să ne asigurăm supraviețuirea în timp și să intrăm în drepturile noastre de a avea suveranitate în leagănul civilizației evreiești, ținutul biblic Iudeea și Samaria.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 334, în iulie 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp...

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega!

https://www.facebook.com/StirileAlfaOmega

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.